Подарък от децата на Шипка за Богородичните празници

Млади таланти от Шипка направиха своя подарък към любимия си град в навечерието на Богородичните празници.

Рая Стоянова Гайтанджиева на 15 години, ученичка в ХГ “ Акад. Дечко Узунов „- Казанлък , специалност промишлен дизайн се зае с нелеката задача върху компрометирана от времето стена на бивша земеделска кооперация да изрисува герба на град Шипка . Мястото грейна и се превърна в любимо за снимки на преминаващите .

Кметът на град Шипка Василка Панайотова благодари на младата художничка за проявената инициатива, за упоритостта с която работи 3 поредни дни в летните жеги и сподели, че именно мотото от герба на града “ ВЧЕРА, ДНЕС , ЗАВИНАГИ “ ще въздейства върху самочувствието на жителите на гр. Шипка . „То ни кара да се замислим за героичното вчера, за красотата и спокойствието на настоящето – днес и за онова, което завинаги ще остане за бъдещето поколение“, сподели тя.

Групичка малки художници – близначките Лъчезара и Магдалена Шивачеви, и Никола Янев Димитров от класа на Деница Добрева – преподавател в художествената гимназия „Акад. Дечко Узунов“, помогнаха с боядисването на буквите ШИПКА, които ще красят центъра на градчето за предстоящите „Богородични празници 2023“.

Началото им ще бъде дадено на 12 август с Националния фолклорен фестивал „Богородичен извор“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram