Повече от 24 часа протестиращи на пътя. Полицията ги блокира

Повече от 24 часа протестиращи от Стара Загора и много други градове остават на пътя на няколко километра от детелината на АМ „Тракия“ до Стара Загора. Те заявиха, че няма да променят намеренията си и че полицията ги блокира. Ето и тяхно становище от вчера.

Ние група граждани протестиращи срещу правителството от кабинета на Борисов 3 и Главния прокурор на републиката,се обръщаме към вас медиите с цел изясняване на фактите около блокадата на главния път м/у Хасково и Стара Загора.
Вече близо 24 часа сме блокирани на пътя от полиция и жандармения които възпрепядстват свободното ни преминаване към ам Тракия. Нашето желание е в знак на протест да преминем през пътния възел на магистралата.Това обаче се оказва невъзможно тъй като голям състав на полиция и жандармерия са ни блокирали.Въпреки провокациите от страна на полицията,ние осъзнаваме своята птговорност,разговоряме с тях, с молба автомобили с деца,болни,възрастни хора и специализиран транспорт да бъдат пропускани тъй като органите на реда блокират свободното им преминаване.Ние обаче няма да се откажем от целта си и молим компетентните органи да организират безопастното ни преминаване.
С уважение,
Група граждани от Стара Загора,Хасково,Казънлък и др.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram