Повече от 20 души осъмнаха на блокадата тази сутрин

Пети ден продължава блокадата на пътя Стара Загора – Хасково. Сред демонстрантите има и граждани от Казанлък. Заявените от самото начало на протестите искания остават – оставка на правителството и на главния прокурор.

Повече от 20 души осъмнаха на блокадата тази сутрин, вечер броят им се увеличава значително, съобщава Радио Стара Загора.

До края на деня протестиращите ще  излязат с официално становище дали ще  входират или не писмо в община Стара  Загора, с което да се придвижи процедурата по разрешаване на автошествието им през детелината на АМ Тракия. Предложението за разрешаване на ситуацията по този ред дойде от  кмета  на общината Живко Тодоров, който вчера се срещна с тях.

Продължаваме да задаваме въпроса “Защо сме блокирани“. Никой не ни дава отговор и ние от петък се опитваме да преговаряме  с институциите, с отговорните органи за блокадата. „Целта ни беше и е една – автошествие през детелината на АМ Тракия“, съобщи Искра Михайлова от протестиращите, останали на палатков лагер пети ден в района на старозагорското летище.

Източник: БНР Стара Загора

Снимка: Фейсбук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram