Победител от третата февруарска седмица на радиоконкурса за деца-изпълнители „Щуротека в ефира” е ДВГ „Искрици”

Победител от третата февруарска седмица на радиоконкурса за деца-изпълнители „Щуротека в ефира“ е Детската вокална група „Искрица“, Казанлък, с ръководител Стефка Денева.
Очаквайте финалния кръг на класацията за вокални групи в предаването „Щуротека в ефира “ на 23 февруари 2014 г. от 10 часа по програма „Христо Ботев“.

Вече 20 години гласовитите казанлъшки деца огласят с песните си Казанлък. Вокална група „Искрица“ се е превърнала в един от символите на града на розите. В групата, ръководена от Стефка Денева, са се обучавали множество певци, а повечето от тях са свързали живота си професионално с музиката.
Репертоарът на студията включва естрадни изпълнения, популярни евъргрийни, френски шансони, италиански шлагери и поп песни.
Многобройни са участията на младите изпълните в различни концерти в община Казанлък. Те са чести гости на различни тържествени и културни мероприятия в града на розите. Солистите на ВГ „Искрица“ са познати почти в цялата страна, защото, участвайки в различни фестивали и конкурси, те обичат да създават приятелства. От създаването си до днес групата и нейните солисти са носители на призови награди от национални и международни фестивали в Стара Загора, Бургас, Русе, Сливен, Берковица, Варна, Одеса, Украйна и много други. През годините „Искрица“ е пътувала много в страната и чужбина и като всички талантливи деца са разнасяли с песни славата на България./БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram