Писателят Светлозар Стоянов признат на Национално ниво

Писателят Светлозар Стоянов спечели не една, а цели три литературни награди това лято за свои разкази, които ще бъдат включени в следващата му книга „Гравюра от белези“.

На 24-и октомври той получи в София първа награда в третото издание на Националния конкурс за поезия и проза „По стъпките на лятото“, организиран от Фондация „Буквите“, с разказа „За Румъния – нищо лошо“.

През май Стоянов отнесе още една награда от конкурса за проза и поезия „Любовта накрая на кабела“, организиран също от столичната фондация „Буквите“, с разказа „Жената от Николаево“.

През август Светльо бе отличен и във втория Национален конкурс „Елате ни вижте“, организиран от Община Георги Дамяново, Монтанско, и Лопушанския манастир………, като получи лично наградата си – луксозно издание на Библията от игумена на манастира …………

Тематиката в новия сборник с разкази на Стоянов „Гравюра от белези“ варира от съвременна проблематика до исторически разкрития за бурното минало на Казанлък.

Нека припомним, че първата книга на Светльо, озглавена „Втора класа“, спечели две национални награди за дебют „Южна пролет 2010″ и литературната награда „Светлоструй“.

Стоянов е носител на общо 10 литературни награди за проза и 3 за регионална журналистика.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram