Петима нови доброволци в Казанлък

От началото на месец юли 2017 г. по два проекта по Европейска доброволческа служба „ДоброволциТЕ” на МЦР-Взаимопомощ и „Имало едно време…до днес” на НДР „Седянка” в Казанлък са 5-ма доброволци от Италия, Словакия, Франция и Португалия. Доброволците ще останат в продължение съответно на 11 и 8 месеца в България по двата проекта по програма Еразъм+.

Работата им е свързана с доразвиване на младежки бюлетин „ДоброволциТЕ”, работа в Дневните центрове за деца и възрастни с увреждания, домовете за възрастни хора 1 и 3 в града.

Първата им седмица бе насочена в опознаване на града, историческите забележителности в партньорство с Исторически музей „Искра”, както и с работата на други партньори на МЦР-Взаимопомощ по различни проекти.

От първите впечатления на доброволците се разбира, че не са запознати с културните особености на България. За тях Източна Европа е едно цяло и нямат информация за отделните държави в нея с изключения на доброволката от Словакия.

Доброволците ще започнат да изучават български език като същевременно им предстои  по-сериозен досег  с българската култура и действителност, информират от „Взаимопомощ“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram