Панчугата потегли към звездите

In memoriam эа Христо Панчугов

Едва навършил 60 години ни напусна Христо Панчугов. Местната легенда на автомобилния спорт си отиде снощи, отнесен от коварно заболяване.

Панчугата, както го знаят всички, издъхна в дома си в казанлъшкото село Енина, след кратко боледуване. Лауреат е на стотици награди от автосъстезания у нас и в чужбина като пилот на някогашното ДСО „Хидравлика“ в Казанлък.

Последното предизвикателство на Панчугата беше да превърне една разорана нива в стадион.  Като спонсор на Футболния клуб „Бузлуджа“ той искаше момчета да се забавляват на терена и да увлича все повече деца към спорта. След  32 години енинският футболен отбор отново зае първото място в „А“ окръжната група. Панчугов събираше около себе си спортистите под мотото „Силата е с нас!“ , почерпано от легендарната кинопродукция „Междузвездни войни“.

Екипът на Медийна група „Вис виталис“ изказва дълбоки съболезнования на семейството и на всички близки на Панчугата. Сбогом!

Поклонението пред Панчугов ще е на 22 декември /четвъртък/ от 12:00 ч. на гробищния парк в Енина.

Да си спомним за него с последното му интервю за Пресс ТВ, снимано през юни тази година, когато ФК „Бузлуджа“ стана шампион.

Гледайте тук:

https://www.youtube.com/watch?v=6hp8lKIp-sg

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram