Павелбанци се готвят за протести

На 23 март (сряда) на площада на курортното град че ще се проведе масов граждански протест. Причината, посочена от организаторите му, приканващи за съмишленици в социалните мрежи, са решенията, взети от общинските съветници. Поканени са и представители на медиите. Недоволните граждани се събират в 17:00 часа. Те настояват за 50% намаление на таксите в градския транспорт за ученици и пенсионери, законосъобразно приемане на бюджет на Община Павел баня и работа в полза на гражданите.

Припомняме че, на последното си заседание в края на февруари, местните съветници приеха спорен бюджет. Председателят на ОбС ще се разпорежда с бюджета на Общинския съвет, ще подписва договори, заповеди и всички разплащателни документи, по предложение на групата съветници от ДПС. Беше изменена и структурата на Общинската администрация, като броя на заместник-кметовете от двама се редуцира на един. С друго решение бяха орязани обектите от строителната програма на част от кметствата. От парите за облекчени пътувания на ученици и пенсионери 106 000 лв. се прехвърлят в бюджета на Общинския съвет в параграф „резерв”, като бюджета на дейност „Общински съвет” става 324 419 лева. Обект на продължително обсъждане беше финансирането на Ансамбъл „Детелини”, което минава към общината в дейност „Оркестри и ансамбли” с 3 щатни бройки. Завишени бяха субсидиите на читалищата и на футболен клуб „Габровница”. Като цяло бюджета за 2016 г. възлиза на 8 310 221 лева.

Кметът на общината Станимир Радевски заяви, че предложенията, направени от общинските съветници са незаконосъобразни и така приетия бюджет ще бъде обжалван.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram