Павелбански коледари благотворително за сираци от Брезово

Рождество Христово в Павел баня мина под знака на благотворителността. Коледарски групи дариха събраните пари от коледуването си за подпомагане на деца сираци от община Павел баня.

Друга коледарска група даде цялата сума на храма „Рождество Богородично“, а останалата половина отива за децата, лишени от родителски грижи от град Брезово, които гостуваха на Павел баня по инициатива на граждани, които искаха да ги зарадват за празниците с топли дрешки, лакомства и подаръци.

Павелбанци дадоха курбан на площада в града, в който се включиха от механа „Хъшове“, а общинската администрация подпомогна координацията на престоя на децата от Брезово в Павел баня.

Малчуганите посетиха комплекс „Дамасцена“ в село Скобелево, обядваха в ресторант „Маркони“, получиха сладки от фирма „Захир“ и се забавляваха в компанията на жителите на Павел баня, които дойдоха на площада, за да се запознаят с тях. Транспортът на децата бе усигорен от фирма „Детелина-Дрита“.

Фирма „Бригада“ дари 500 лева за децата, а инициативни хора събираха дрехи и техника през изминалата седмица в пенсионерски клуб „Напредък“ в Павел баня.

На площада имаше урни, в които всеки, който желае, може да дари сума за децата от град Брезово.

Събраха се 1 880лв. за децата от дома в Брезово. Със средствата ще бъдат закупени дрехи и техника, която е необходима за малчуганите, съобщиха огранизаторите.

http://pavelbanya.eu/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram