Още една разпределителка влиза в „Казанлък Волей“

Ръководството на женския отбор на ВК „Казанлък“ възнамерява да привлече нова разпределителка за втория полусезон от дамското първенство на България. Това е студентката Ивана Боянова, която бе в отбора на ЕПУ (Перник). След неговото разпадане, чаровната Ивана временно преустанови кариерата си, като през първия полусезон се отдаде на следването си в НСА.
Волейболистката е вече в Казанлък, като тренира с тима. Очаква се до дни тя да парафира официално договора си. Младата надежда на казанлъшкия тим Василена Папанова също играе на поста разпределител, при това се справя доста успешно, за което получи и доста добри отзиви от страна на спортно-техническото ръководство на тима.
Пролетният полусезон за жените започва на 16 януари. В 11-ти кръг ще се изиграят три срещи. ЦСКА – Славия и „Казанлък“ – „Марица“ Пловдив. На 17 януари „Левски“ приема „Сливен“.
Междувременно, част от възпитаничките на треньора на „Казанлък“ Петър Дочев, ще участват в европейска квалификация за световно първенство в Чехия за девойки старша възраст. Освен домакините, останалите ни съперници в група Е са Австрия и Дания, а срещите ще се изиграят от 8-и до 10-януари в град Тишнов.
По време на подготовката си до сега състезателките на Петър Дочев изиграха три контроли контроли. В първата проверка загубиха от Марица“ в Пловдив с 2:3, а в събота надиграха ВК ЦСКА с 3:1, а в последната среща националният отбор победи женския тим на Левски с 3:1 в столичната зала „Христо Ботев“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram