От 15-ти март е забранен риболова на бяла риба

ОТ ЦРОО разасняват правилата за приближаващата забрана за риболов на бяла риба на язовир „Копринка“.

От 15 март до 31 май се ЗАБРАНЯВА риболова на джиг и тролинг от ЛОДКА! Който иска да лови щука, след като бъде разрешена, ще става от брега. Идеята е да се запазят гнездата на Белите Риби и да си хвърлят хайвера на спокойствие. Бялата Риба е единствената риба, която кълве целогодишно и единствения начин тя да си почине от нас риболовците е именно размножителния период. Нека я оставим да си създаде поколение, което ще ни радва занапред през годините.

От 15 март до 15 април всеки, който иска да влезе с лодка да лови на плувка мирни риби или кльонк ще може да го прави, но ви молим да не се изкушавате да разпъвате спининг въдици и да ловите бели риби по гнездата, ще следим стриктно за това и при констатиране на нередност ще ви бъдат отнемани членските карти!

От 15 април до 1 юни влиза в сила официалната забрана на мирната риба + сома и костура. Тази година отново ще има свободни зони за риболов на голяма част от язовира. Риболова и задържането на риба си е по ЗРА ( Закон за рибарство и аквакултури) и ще може да се лови всичко. Зоните са големи и сме съобразили с това да има къде да ловите в свободното си време.

Апелираме и всички, които посещават язовира дали за ден или повече, да почистват след себе си. Не се изисква усилие да си носите пликчета за смет и събирате боклука си след тръгването си от язовира!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram