Инструктор дарява шофьорски курсове на деца в неравностойно положение

Във връзка с наближаващите абитуриентски балове, Иво Иванов от Казанлък реши да подари безплатно шофьорски курсове на три деца в неравностойно положение. Изпитните такси и обучението ще бъдат поети изцяло от него. 

„Идеята се роди спонтанно. Видях колежка, която предложи безплатни курсове на випускници, които завършват с отличен успех. Реших да предложа курсове на други деца, които не са обвързани с оценки, а със семейно положение. Трудно ги избирам, тъй като повечето запитвания са от хора, които нямат толкова необходимост. Оповестяването им ще го изкоментирам с тях, те си имат достойнство“, каза Иванов в ефира на „България сутрин“.

Той вече е осъществил контакт с 3-4 деца. Разказват си историята и доказват, че наистина попадат в определените от него критерии.

„Абсолютно всичко ще поема, лично аз ще ги обучавам. Ще се наблегне върху безопасността на движенето“, подчерта инструкторът пред Bulgaria ON AIR.

Признава, че самият той в годините е бил в затруднено положение. Спомня си какви жертви  е правило семейството му, за да вземе Иво Иванов шофьорска книжка.

„Човек трябва да помни откъде е тръгнал и да помага. Миналата година имахме кампания с линейки за абитуриенти, които имат двигателни проблеми. Тази година по-рано смятам да го обява, да стигне до такива хора и да се възползват“, посочи още той.

„Има хейтъри, които ще кажат, че съм го обявил, но не съм го направил. По някакъв начин ще бъде обявено кои са децата“, завърши Иванов.

Източник: Bulgaria ON AIR

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram