От производствена практика в Кипър се завърнаха ученици на ПГЛПТ в Казанлък

От учебна практика в Кипър се завърнаха 15 ученици от 11 клас на ПГЛПТ в Казанлък, обучаващи се по професията „Организатор на туристическа агентска дейност“, специалност „Организация на туризма и свободното време“ и професия „Готвач“, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“. Стажът на казанлъшките ученици се проведе от началото на месец април в туристически комплекс Сейнт Джордж в Пафос , където те имаха възможност да практикуват като сервитьори, бармани и помощник – готвачи. Практиката на учениците бе проведена в рамките на проекта „Усвояване на съвременни професионални умения в туризма“ по секторна програма „Леонардо да Винчи“, програма „Учене през целия живот“. Това е вторият европейски проект, по който работи училището. Партньор на казанлъшкото училище е кипърската асоциация „Нолидж“. Стойността на проекта е 40 хил. евро. Целта му е учениците, участващи в него да придобият нови умения за работа в сферата на туризма в една страна, където има традиции в тази насока, поясняват от казанлъшкото училище.
Първоначалния страх от неизвестността казанлъшките ученици преодоляват твърде бързо и изцяло се отдават на практиката, която за тях е нещо ново, любопитно и полезно.
Кипърските партньорите по проекта на ПГЛПТ са изразили своето задоволство от старанието, дисциплината и отговорността, проявени от казанлъшките ученици по време на практиката им в комплекс „ Сейнт Джордж“. Израз на това задоволство са допълнително получените към сертификатите за успешно проведена практика, референции от мениджърския екип на комплекса, които ще бъдат взимани под внимание при кандидатстването на младежите за работа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram