Отбелязаха 130-та годишнина от рождението на Георги Димитров

Под мотото „На човека, спечелил първата битка с фашизма“ казанлъшки организации отбелязаха 130-та годишнина от рождението на Георги Димитров. Поклонението се извърши пред паметника на язовир Копринка, в което се включиха представители на Казанлък и Стара Загора. Човекът Георги Димитров, политикът и най-вече българинът, непризнат за историята, бяха голяма част от изказванията пред единствения в региона гранитен паметник на Димитров. Раздадени бяха и награди в конкурса на в-к „Долина“ – „Урок по родолюбие“, като носителят и бе ученикът Дончо Кантарски.

Неделчо Братоев, в свое изказване припомни, че четири града в България, Русия, Украйна и Сърбия носят имената на Димитров. В България, обаче, неговата личност е непризната, което най-ярко личи при взривяването мавзолея на Димитров. Според него неофашистки организации отново набират сила в различни държави, сред които и България. Идеите за един по-добър и справедлив свят остават в историята, независимо от пристрастията на времето, коментира и председателят на социалистите в Казанлък Александър Минчев, който сподели, че отбелязването на годишнината е част от годишен календар от събития.

Честването 130-та годишнина от рождението на Георги Димитров бе организирано от Български антифашистки съюз, Българска социалистическа партия, Комунистическа партия на България, други леви формации.

Г.Манев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram