Осъдиха двама катаджии от Чирпан

На две години лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок, са осъдени двама пътни полицаи към Областната дирекция в Стара Загора. Преди две години в Чирпан те помогнали на пиян шофьор да избегне наказателно преследване. И двамата младши контрольори вече не са служители на МВР.

Осъдените са на 38 и на 44 години и били  младши контрольори в Пътна полиция при Областната дирекция в Стара Загора. В средата на декември 2015 година в Чирпан  те спрели за проверка лек автомобил, тъй като водачът пропуснал пътен знак. Шофьорът бил тестван с дрегер, който отчел 1,31 промила алкохол в издишания въздух. Полицаите му съставили акт за административно нарушение и му връчили талон за медицинско изследване.

Водачът обаче обяснил, че ще заминава за чужбина, не желае срещу него да има дело и предложил на униформените пари. Полицаите го посъветвали да намери трезвен приятел, който да даде кръв за изследване в болницата вместо него. Униформените отвели в Спешна медицинска помощ в Чирпан познат на водача, чиято проба била отрицателна, а на въпрос на медицинското лице защо има разлика с резултата от дрегера, мъжът отговорил, че полицаите се заяждали. По делото почерпеният шофьор твърди, че оставил 100 лева в патрулката, след посещението в поликлиниката.

Пътните полицаи били отстранени от длъжност и не са служители на МВР.

Присъдата може да се протестира и обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram