Оставиха в ареста за опит да подкупи полицаи

Окръжният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 46-годишния Ж.С., обвинен за подкуп на полицейски служители. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Както БТА писа, на 30 октомври малко след полунощ в Стара Загора, на ул. „Княз Александър Батенберг“, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Ауди“, тъй като не бил с включени светлини. Колата била управлявана от 46-годишния Ж.С. При извършване на проверката водачът излязъл от автомобила си, приближил се до полицейската патрулна кола и подхвърлил в купето ѝ две банкноти от общо 70 лева.

Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай. Шофьорът е отказал да бъде тестван за алкохол.

Срещу мъжа са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 304а вр. чл.304 ал. 1 от Наказателния кодекс, посочи Боряна Димитрова, експерт „Връзки с обществеността“. Ако бъде доказана вината на мъжа, той може да бъде наказан с лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram