Опровержение на публикация с автор Светлозар Стоянов, разпространена от „Прес ТВ“ на 10.02.2015г., 10:23 часа

Уважаеми дами и господа,

Уважаеми казанлъчани,

От ПП ГЕРБ – Казанлък искаме да изкажем несъгласие с популистката политика на Медийна група – Радио “Вис виталис“ и телевизия и сайт „Пресс ТВ“ с изпълнителен директор Славка Самарска. Политиката водена от медията е политика на омраза, груби личностни обиди, непристойни обръщения и изключително циничен изказ на някои от авторите в медията.

Ние, подкрепяме правото на всеки, свободно да изразява мнението си, но искаме да припомним, че в публичното пространство, в качеството си на журналисти, авторите е необходимо да спазват определени журналистически принципи и етичните норми. Спазването им следва да бъде строго следено от главния редактор и изпълнителния директор на медията.

Искаме да припомним на Светлозар Стоянов,  автор на неподлежащата на коментар и крайно груба статия „Общината, управлявана от сатана“, че г-жа Галина Стоянова, издигната от ПП ГЕРБ е избрана за кмет на Община Казанлък от 20 775 хил. казанлъчани. Зад всеки един от тези гласове, стои по един наш съгражданин, дал доверието си на личността, на авторитета, на професионалния и политическия опит на г-жа Стоянова.  Всяка публична обида и цинична подигравка с личността й, всъщност е обида и подигравка с тези 20 775 хил. казанлъчани,  представляващи повече от 66% от гласоподавателите в община Казанлък, които са доверили своето бъдеще на настоящия кмет.

Горепосочената  публикация, съвсем необосновано уронва престижа, не само на кмета Галина Стоянова, уронва престижа и на цялата Община Казанлък като институция, която представлява гражданите.

Искаме да припомним на Медийна група – Радио “Вис виталис“ и телевизия и сайт „Пресс ТВ“, че медиите имат функцията да информират коректно и обективно обществеността, а не да се опитват да манипулират, обиждат и всяват омраза! 

 

Пресцентър на ПП ГЕРБ – Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram