Опасно горещо през почивните дни

Обявен е жълт код за високи температури в 12 области от страната за 6 август. Областите, за които важи жълтият код са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Пазарджик и Благоевград. Там времето ще бъде горещо с максимални температури около и над 35 градуса.
Високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Остава повишен рискът за възникване и разпространение на пожари.

Днес отново ще бъде предимно слънчево. След обяд над западните райони ще има временни увеличения на облачността, но ще бъде почти без валеж. Ще духа слаб, в източната половина от страната – до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 32° и 37°, в София около 32°.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Само на отделни места ще превали за кратко. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 26°, на 2000 метра около 18°.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури 29°-31°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram