Внимание! Опасна сграда в центъра на града

За това алармираха казанлъчани. Опити за обезопасяването на сградата на бившето военно комендантство от собствениците, определено са правени. Ала над главите на стотици преминаващи през центъра на Казанлък са опасно нависнали части от рушащата се сграда.

Самата сграда в центъра на града изглежда повече от неугледно.

Да, това е познатата в миналото сграда на бившето военно комендантство в центъра на града. След като бе продадена преди години, от тогава дейности по сградата за осъвременяване или ползване не са правени. Дали са се сменяли собственици, в случая не е важно.

Сигналите за опасно рушащата се сграда и нейния вътрешен двор през годините са били не един. Нееднократно са вандализирани и вратите и помещенията.

Ситуацията сега е доста неприятна, според казанлъчани, подаващи сигнала. Вероятността да пострада човек или малко дете, които преминават ежедневно е изключително голяма.

Ето как изглежда сградата сега:

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Внимание! Опасна сграда в центъра на града

  1. Тази сграда е дарена още преди 1944 г. от знатното казанлъшко семейство Хаджибончеви на казанлъшката община със завет да се ползва за здравно заведение. Действително, там за известно време ( до началото на 50-те години на миналия век) бе казанлъшкият родилен дом, където през август 1947г. се е родил и пишещия тези редове. След това родилният дом бе преместен в триетажната сграда на североизточния ъгъл на ул.“Сан Стефано“ и главната улица ( сега 2-ти пех. Шипченски полк), а във въпросната сграда настаниха вътрешното отделение на казанлъшката градска болница. То бе там до откриването на новата, сегашната сграда на болницата през 1961г. Чак тогава, в нарушение завета на дарителите в партерните помещения на сградата настаниха военното комендатство, а в други помещения настаниха да живеят военни. За сградата трябва да се вземат спешни мерки не само защото е опасна за минаващите край нея, а и защото има уникална за града ни архитектура и трябва да бъде запазена.

Comments are closed.