Общинският съвет заседава утре

Близо 30 точки в дневния ред включва януарското заседание на Общински съвет Казанлък, свикано за 29 януари, от 9:30 мин. в зала „Инфра“.

В неговото начало местните старейшини ще чуят Доклада на зам. кметът Петър Косев –  проект на Бюджет и Инвестиционна програма на община

Казанлък за 2015 г.,първо четене, с внесени последни корекции, следствие на отпадането на необходимостта от теглене на заем и предоставяне на

безлихвен заем за финансиране на Проект ”Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Стара Загора”.

 

В дневния ред на сесията присъства предложението за поемане на временен, краткосрочен общински дълг, формиран от безлихвен заем от бюджета на Република България за 2015г., предназначен за подпомагане на изпълнението на инвестиционен проект „Интегриран воден проект на община Казанлък. Етап 2: Реконструкция и модернизация на ГПСОВ – Казанлък” по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“ (ОПОС).

Безвъзмездно за управление на Община Казанлък на имоти – публична държавна собственост, в управление на Министерство на културата е друго предложение, върху което ще се водят дебати.

В сесия влиза доклад, относно откриване на нова социална услуга в общността от резидентен тип – Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания – 3 броя и Защитено жилище за хора с умствена изостаналост, като делигирана държавна дейност в  Казанлък.

Ще бъде предложено дофинансиране през 2015 г. на утвърдени маломерни и слети паралелки в община Казанлък, съгласно Приложение № 1, за учебната 2014/2015 година.

 

Възможността за разкриване на два нови пункта към Детска млечна кухня ще обсъдят на утрешното си заседание общинските съветници от Казанлък.

От есента на 2014 г. кметствата в селата Черганово и Копринка са внесли искане с разкриване на филиали на кухнята за инхранване на деца до 3 годишна възраст, по молба на родители. В други пет населени места от Общината вече е осигурено такова изхранване след постъпили заявки – град Крън, с. Енина, Овощник, Шейново и Бузовград.

 

 

Три спортни клуба очакват решението на съветниците за   предоставяне под наем, чрез пряко договаряне за срок от 3 (три) години на спортни имоти –

общинска собственост в Младежкия дом. Две от залите ще бъдат използвани от Клуб по източни бойни изкуства „СевтІ“, „Айкибудо клуб Заншин“, който е от новите спортни клубове в общината, и СК „Моделизми“. Предстои сключването на догори за отдаване под наем на тези помещения.

 

Точки в дневния ред са доклад с проект за решение относно приемане на Годишна програма за развитие на туризма в Община Казанлък за 2015 г.,

вземане на решение за провеждане на публични търгове за отдаване под наем, за срок от 5 години, на общински обекти на територията на община Казанлък, посочени в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост на община Казанлък за 2015 г., определяне на оценките на общинските земи, върху които е било учредено право на ползване въз основа на актовете, посочени в § 4 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и др.

 

Казанлъшка родителка внася искане до Общинския съвет за опрощаване на дължимо задължение. Самотната майка е настанила детето си в детско заведение, без да уведоми работодателя си за промяната в обстоятелствата, за което време е продължавала да получава парично обезщетение за отглеждане на малко дете, както е по закон. Жената дължи над 3 хил. 500 лв. на държавата, които е невъзможно да върне, тъй като няма доходи.

Регистрирана е в Дирекция „Бюро по труда“, живее на квартира. Съветниците ще дадат мнението си по тази жалба, която да бъде изпратена до Президента на Република България за опрощение на дължимата сума.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram