Община Павел баня ще кандидатства пред МРРБ за електробуси и зарядни станции 

Днес кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу подписа споразумение с колегата си Галина Стоянова – кмет на Община Казанлък, за сътрудничество при кандидатстване и изпълнение на проект за закупуване на електробуси и зарядни станции. “Проектът „Екологосъобразна мобилност“ е важен за нашата община, защото ще даде възможност да намалим разходите за транспорт, ще спестим публичен  ресурс, ще реализираме ефективна свързаност между населените места и, не на последно място, ще постигнем екологичен и функционално ефективен транспорт”, коментира кметът Бесоолу и подчерта, че тепърва двете общини предстои да кандидатстват по проекта пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

“Надявам се да получим одобрение и финансиране. Ако това се случи, Община Павел баня ще получи 3 електробуса и 2 зарядни станции”, допълни кметът. 

По-рано днес Общинският съвет на Павел баня гласува решение, с което “даде зелена светлина” на Бесоолу Общината да кандидатства по проекта съвместно с Казанлък. 

Максималната обща стойност на разходите по проекта за Община Павел Баня са до 2  248 800,00 лв. с ДДС. Проектът е по Процедура BG-RRP-8.013 “Екологосъобразна мобилност” по “Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България”, с финансиране от “Механизма за възстановяване и устойчивост, Компонент 8 „Устойчив транспорт“ на Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram