Община Мъглиж се включва в кампанията „Всяка минута е ценна! Научи симптомите на инсулта“

Община Мъглиж се включва в Националната кампания „Всяка минута е ценна! Научи симптомите на инсулта“, организирана от Асоциация за инсулт и афазия, по повод 29.10.2023 г. – Световен ден за борба с инсулта.

Целта на кампанията е да се повишат познанията на обществото за симптомите на инсулта и правилното поведение при тяхното установяване. Това е критично познание, разпространението на което влияе върху адекватната помощ на пострадалите в острата фаза на заболяването.

За да достигне информацията до повече граждани са поставени информационни материали във всички кметства на територията на община Мъглиж, сградата на Общината и най-посещавания обект ОП „Минерален бански комплекс“, с. Ягода.

Информираността за най-значимото заболяване в България, което е причина №1 по смъртност, със статистически показатели, превишаващи многократно тези в останалите европейски страни може да спаси човешки живот. Ежегодно се регистрират над 45 000 нови случая, а повече от 1,5 милиона българи се засегнати пряко или косвено.

Информирайте се, спасете живот!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram