Община Мъглиж и ИАРА награди деца участвали в конкурс

На тържество в сградата на читалище „Пробуда“ Община Мъглиж и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултура връчиха награди на
победителите в конкурса за детска рисунка „Защо е полезно да се яде риба“ по проект „Промоционална кампания, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в Мъглиж“.Негова основна цел е популяризирането на продуктите от риболов и аквакултура, което ще доведе до повишено потребление на вътрешния пазар на продуктите от риболов и аквакултури, както и подобряване престижа на продукти от риболов и аквакултури, както и на самия сектор „Рибарство“.
Конкурсът стартира в началото на октомври и в продължение на три седмици деца от Мъглиж и населени места от Общината рисуваха, показвайки и своето отношение по темата за здравословното хранене включващо в менюто и по-често консумация на риба и рибни продукти. Повече от 320 деца от училищата в Мъглиж и селата Тулово, Ветрен, Ягода, Зимница и Дъбово се включиха в конкурсната надпревара. На тържествена церемония в НЧ „Пробуда“ се състоя връчването на наградите на 19 –те отличени деца. Те получиха пълен комплект за рисуване, който и занапред ще бъде в помощ на малките художници, за да разкриват своя талант.Наградите връчи кметът на Община Мъглиж Господин Господинов.
Рисунките на победителите в конкурса скоро ще бъде отпечатани и под формата на рекламни картички ще достигнат до много повече хора, заявиха организаторите на проявата Община Мъглиж и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултура. Инициаторите на кампанията в Община Мъглиж
успяха да зарадват и останалите малчугани, участвали в проекта. Те бяха изненадани с куклен театър в салона на читалище „Пробуда“. Водещ на церемонията по награждаването бе актрисата Албена Ставрева, а в кукленото шоу участваха колегите й Мариета Ангелова и Красимир Василев.
Следващото голямо събитие и финал на кампанията ще бъде в началото на декември. На 1 декември Мъглиж ще бъде домакин на рибен фест.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram