Община Казанлък с впечатляващо представяне в международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо – 2014“

Община Казанлък участва в една от най-големите и престижни международни туристически борси „Ваканция и Спа Експо – 2014″. Изложението бе открито на 13 февруари в „Интер Експо център“ – София, от заместник-министър председателя по икономическото развитие на Р България Даниела Бобева в присъствието на заместник-министъра на икономиката и енергетиката, ресор „Туризъм“ Бранимир Ботев, председатели на браншови организации, представители на много български общини, наши и чуждестранни фирми и компании.
Тази година щандът на Община Казанлък е притегателно място за любителите на атракциите, защото посетителите тук могат да видят оригинална гюлпана за варене на розово масло, рисуване върху коприна с дъх на маслодайна роза от художничката Ваня Запрянова, а красиви казанлъшки момичета в народни носии от ансамбъл „Арсенал“ запознават гостите с програмата на Празника на розата. Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев специално посети щанда на Община Казанлък. Той отпи от розовия ликьор и прояви подчертан интерес към Казанлък и Долината на розите и тракийските царе.
На 13 февруари от 13.15 ч. в зала „Родопи“ в „Интер Експо“, при изявен интерес от страна на туроператори Община Казанлък направи презентация на тема „Фестивален туризъм в Долината на розите и тракийските царе – добри практики“.
Тридневното 31-во издание на „Ваканция и СПА Eкспо 2014“ представя оферти за почивка и пътешествия на 250 компании от България и още 22 страни. Във форума за първи път се включиха Националният туристически офис на Китай с представителството си в Цюрих. Дебют прави и Алтайският край от Западен Сибир, с който МИЕ подписа споразумение през 2013 г. за сътрудничество в туризма. Новите изложители на „Ваканция и СПА“ са 48. Общата изложбена площ е 6000 кв. м – с 25% повече от миналата година.
При откриването на изложението стана ясно, че броят на чуждестранните туристи, посетили България през 2013 г., е с 5,5% повече от 2012 г. Увеличението на гостите, пристигнали у нас с цел почивка и ваканция, е 6,3 на сто. Приходите от международен туризъм за периода януари-ноември 2013 г. възлизат на над 2,95 млрд. евро, което е с 4,9 на сто повече в сравнение със същия период на 2012 г. А за цялата минала година тези приходи надхвърлят 3 млрд. евро, съобщи зам.-министър Ботев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram