Община Гурково приключва годината без задължения и с преходен остатък

Община Гурково приключва годината без задължения и с преходен остатък в бюджета. Към края на ноември банковата наличност на общината е на стойност 1,3 млн. лв., като част от тях ще останат като преходен остатък за следващата година. Това съобщи за Радио Стара Загора Тотка Петкова, зам.-кмет на община Гурково. Общо бюджета за изминалата година е в размер на 7, 680 млн. лв., като капиталовата ни програма беше 4,268 млн. лв. а останалите средства на които сме разчитали бяха европейски и на Държавен фонд „Земеделие“, каза още Петкова.

Тя отчете успешно изпълнение на проекти за ремонт на ВиК инфраструктурата и за реконструкция и модернизация на средното училище в общинския център. Асфалтирани са три улици.

 Работи се и за нови проекти през следващата година, включително и за асфалтиране на много повече улична инфраструктура.

„За миналата година успяхме да асфалтираме три улици, а за следващата година в капиталовата ни програма сме заложили доста повече. Другото важно перо, в които съсредоточаваме работата си, е изграждането на тези пречиствателни станции, които са на ниво инвестиционен проект и довършване на втория етап на проекта за канализационна и водопроводна мрежа. Разбира се социалната работа е много важна за нас. Подписахме договор за следващите три години за програмата „топъл обяд“, с който осигуряваме храна на 250 души“, каза още Тотка Петкова.

Община Гурково е готова за зимната поддръжка, има сключен договор с фирма-изпълнител, като сумата, с която разполага е 45 хил. лв., каза още зам.-кметът.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram