Община Казанлък ще подкрепи нови 17 двойки по програма инвитро

Община Казанлък ще подкрепи финансово всичките 17 двойки, кандидатствали по Общинската програма за инвитро. Приемът на документи приключи на 30 април, т.г. и всички кандидатствали ще получат финансова подкрепа за желанието си да станат родители по методите на асистираната репродукция.

Това стана възможно благодарение на заделените 30 000 лв. в разчета за местни дейности за 2023 г. на община Казанлък, въпреки липсата на приет бюджет на страната.

Допълнително бяха дарени 1500 лв. от казанлъчанката Райна Ненова в полза на фонда за финансово подпомагане за инвитро процедури.

По инициатива на Кмета Галина Стоянова, Община Казанлък прие Правилник за финансиране на процедури „Ин витро“ на семейства и лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми с Решение №17/28.11.2013 г. на Общински съвет – Казанлък. От тогава, за десета поредна година в бюджета на общината се залагат средства, като до миналата 2022 г. са подпомогнати 112 семейства и са родени 23 бебета.

С новите 17 двойки, които ще бъдат подпомогнати общият брой на подкрепените финансово семейства, за да имат дете става 129. Тази година очакваме на бял  свят да се появят още 2 бебета.

Пожелаваме успех на всички двойки се надяваме до края на годината да имаме информация още успешно приключили процедури!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram