Обсъждаха мерки за пътна безопасност край Шипка и Крън

По инициатива на директора на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов днес в кметството на град Шипка се проведе работна среща с насоченост допълнително обезпечаване на кръстовища с цел подобряване на пътната обстановка.

В разговорите участваха областният управител Ива Радева, кметът на град Шипка Василка Панайотова, началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Стара Загора комисар Илиян Илиев, началникът на РУ-Казанлък гл. инспектор Петко Стойнов, началникът на сектор „Охранителна полиция“ при РУ-Казанлък гл. инспектор Пламена Пунгова и Андриян Качанов гл. специалист в община Казанлък.

Кметът на Шипка Василка Панайотова благодари на представителите на полицията и на областния управител за срещата и потърси съдействието им за допълнително обезопасяване на кръстовище на изхода на града, където неотдавна имаше тежко пътнотранспортно произшествие, а местните хора, на мирен протест, поискаха изграждането на кръгово кръстовище. Настояването й е да се предприеме необходимото за изграждане на кръгово кръстовище или поне напречна шумна маркировка, както и осветяване на пътния участък, и при необходимост актуализиране на знаковото стопанство.

Старши комисар Христов благодари на областния управител Ива Радева, че е приела да участва в срещата и увери кметът на град Шипка, че въпреки, че мястото не може да се определи като участък с концентрация на ПТП, ще се направи всичко възможно от страна на полицията за допълнителни мерки за обезпечаване на пътната безопасност в района.

Да съдейства за допълнителното обезопасяване на пътния участък се ангажира и областният управител Ива Радева.

Участниците в срещата посетиха на място кръстовището в град Шипка. Те бяха и в Крън, където заедно с кметът на населеното място Пламен Георгиев, на кръстовището Крън – Хаджидимитрово на пътя Казанлък-Шипка, коментираха мерки за подобряване на пътната обстановка в района.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram