Обсъдиха честванията, посветени на Националния празник на България 3 март

На работна среща в Казанлък за Националния празник на България – 3 март бе обсъдена техническата подготовка по отбелязване на празника и конкретните отговорности на отделните институции. В срещата участваха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, областният управител на Стара Загора Живка Аладжова, представители на община Габрово, на РУ „Полиция“ – Казанлък и Габрово, командирите на военните формирования към 61 Стрямска механизирана бригада, разположени в Казанлък, Районна пътна служба-Казанлък, НПМ „Шипка-Бузлуджа“ .
Символичен домакин на честванията тази година е Община Казанлък. На 3 март от 9.30 часа на площад „Севтополис“ в Казанлък с Тържествен водосвет за благоденствието на българския народ и Ритуал по издигане на националното знаме ще започнат честванията. От 11.30 часа, на Площада в
подножието на вр. Шипка ще започне Тържествен митинг по повод Националния празник на Република България. От 12.30 часа, на вр. Шипкае поклонението пред Паметника на свободата. От пресцентъра на Община Казанлък съобщават, че автобусите за вр. Шипка ще тръгват в 9 часа пред хотел „Казанлък“. Цената на превоза е 4.50 лв. в двете посоки, 3 лв. в едната посока .

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram