Областният управител се срещна с ротарианци

Областният управител на област Стара Загора се срещна с новия дистрикт гуверньор за 2013/2014 г. на Ротари дискрит 2482 България, доц. д-р Валентин Стоянов. На срещата присъстваха и представители на Ротари клуб Стара Загора, сред които бе и Драгомир Кулезич, президент на клуба. Обсъдени бяха възможностите за съвместни инициативи между Областна администрация и Ротари клуб.
Ние искаме само подкрепа и разбирателство, чест и радост ще е за нас да работим заедно, каза д-р Стоянов. Той представи основните дейности на Ротари клуб – Стара Загора, който е един от трите на територията на областта, и изтъкна, че организацията разполага с добре подготвени експерти и множество партньори, които биха могли да подпомогнат дейността на Администрацията при съвместни инициативи. Ротарианците организират благотворителни кампании в сферите на здравеопазването, образованието, екологията, социалните дейности и др. Дистрикт гуверньорът припомни и за активната работа на ротарианското движение по Програмата Полио плюс за борба с полиомиелита.
Областният управител изрази подкрепата си към проектите, по които работят членовете на ротари клубовете, които са 87 в страната. В мое лице Вие имате съмишленик, каза Аладжова, очертавайки основните приоритети за област Стара Загора. Тя презентира съвместната дейност с граждански организации, които активно изразяват своята позиция по проблеми в област Стара Загора чрез Обществения консултативен съвет. Аладжова сподели, че Съветът е отворена структура и представи взетите до момента решения относно МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, в сферата на науката и образованието, както и насоките за работа.
Д-р Стоянов връчи на Аладжова значка и знаме с логото на Ротари Интернешънъл, изразявайки благодарността си за проведената среща и надежда за успешна съвместна дейност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram