Областният управител Живка Аладжова се срещна с министъра на транспорта Данаил Папазов

Областният управител Живка Аладжова и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов обсъдиха състоянието на транспортната инфраструктура в Стара Загора и региона, съобщиха от прессцентъра на Областния управител. В срещата участваха народните представители Георги Гьоков и Марияна Тотева ( от ПГ на КБ в 42 НС) , зам.-министърът Антон Гинев и генералният директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) инж. Милчо Ламбрев.

Министър Папазов съобщи приоритетите, по които ще се работи до края на годината, както и мащабните проекти, съобразени с европейските директиви в следващия програмен период от правителството. Областният управител Живка Аладжова представи мащабните проекти, стартирани от общините в старозагорски регион.

Институциите и гражданите на област Стара Загора настояваме за модерна и интегрирана транспортна инфраструктура, заради международните коридори и националните пътни артерии, които пресичат региона, подчерта Аладжова. По думите й важен за пътниците в региона е и железопътния транспорт като евтин, достъпен, екологичен, ползван от различни социални групи.

Не трябва да се спират влакове, ползвани традиционно от студенти и възрастни хора в областта, сподели Аладжова проблемите, които поставят гражданите при срещите си с нея, в т.ч и проблема на пътниците от гара Николаево. И министърът и директорът на НКЖИ бяха категорични, че удобството за гражданите на Николаево ще остане, решението ще е въпрос на вътрешни преструктурирания за компанията.

В следващия програмен период се дава приоритет на по-чистия транспорт, от екологична гледна точка, какъвто е жп транспортът. В срещата бяха обсъдени и стартиращия ремонт на покрива на жп гарата в Стара Загора, както и необходимостта от обновяване и модерен дизайн на сградата, така че да отговаря на европейските стандарти. В срещата бяха обсъдени и проектите за тунела под Шипка и карго летище до Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram