Няма решение по казуса с ОУ „Г.Кирков“, засега

В опит за изясняване на случая с недоволството на родители на първолаци срещу директорката на казанлъшкото ОУ „Г.Кирков“, бе направена среща, инициирана от началника на Инспектората по образованието Татяна Димитрова.

Причината над 900 подписа да бъдат събрани в онлайн петиция от казанлъчани е да бъде защитена началната учителка Стефка Чакалова. Преподавателката е пренасочена от директорката Любомира Абдишева от следващата учебна година като учител в занималня, а не като водещ на първокласници. Така се оказало, че очакванията на родителите, избрали Чакалова, са подведени и че децата им ще са при друга учителка.

Създалото се напрежение избухна в обвинения срещу Абдишева, пред училището се събраха повече от 50 недоволни от нея казанлъчани, а полицейска патрулка бдеше емоциите да не излязат извън контрол.

Преди дни за Пресс ТВ Абдишева заяви, че е приложила критерии, изискуеми по закон при подбора на учителите. Чакалова не притежавала първи клас квалификация и затова била предпочетена друга нейна колежка да поеме първолаците.

Продължилата повече от 2 часа среща не завърши с конкретни решения. Те предстоят, според изявленията на Татяна Димитрова и Любомира Абдишева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram