Няма затворени пътища и проходи, шофирайте внимателно по пътя Мъглиж-Тулово

Тази сутрин в Областна администрация се състоя поредното заседание на кризисния щаб за пътната обстановка в областта.

Пътната обстановка в Старозагорска област е спокойна. Новият сняг, който валя снощи е с дебелина от 4 до 8 см. Няма затворени пътища и проходи. От 0 ч. до 3 ч. през нощта е бил затворен проходът Хаинбоаз по искане на Великотърновска страна заради ледения дъжд, който е валял в региона на област Велико Търново. След това проходът е отворен и няма ограничение за движението на моторни превозни средства.

Двете почистващи фирми продължават да обработват пътищата със сол и пясък. Заради започналото покачване на температурите и евентуалната опасност от заледяване довечера, фирмите ще започнат в следобедните часове и отново на сутринта да обработват участъци с очакван водосбор от топящ се сняг по пътните артерии. В Старозагорска област за изтеклото денонощие по пътищата са работили 109 почистващи машини.

Към 9 ч. тази сутрин е подаден сигнал за участък от 100-150 м с гъста мъгла при надлеза на жп линията на пътя Мъглиж-Тулово. Там е необходимо да се кара с повишено внимание.

В участък от изхода на Стара Загора към с. Богомилово и пътна връзка към Чирпан са образувани заледявания. На заседанието на кризисния щаб бе взето решение за оказване на съдействие за почистване с техника на ПиЕсАй.

За изтеклата нощ на територията на областта не са регистрирани тежки ПТП. Няма закъсали коли.

От EVN съобщават, че в областта няма аварии и населени места без енергозахранване.

От Областна администрация бе изразено желание за съдействие от екипите на снегопочистващите фирми при забелязване на превишаване на речните нива, веднага да се подава сигнал.

Пресцентър Областна администрация

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram