Нов автомобил ще разнася храната на Домашен социален патронаж в община Мъглиж

Домашен социален патронаж към Община Мъглиж има нов автомобил, с който ще извършва разнос на топлата храна.

Закупуването на автомобила е чрез реализацията на проект „Закупуване на нов лекотоварен автомобил за разнос на храна за нуждите на Домашен социален патронаж в община Мъглиж“, с финансовата подкрепа на Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“. Проектът е на стойност 50 хиляди лева, от които 36 хиляди осигурени от Фонда и 14 хиляди собствен принос на Общината.

С новия автомобил ще се разнася храна на 420 нуждаещи се от всички населени места, потребители на Домашен социален патронаж – местна дейност и „Топъл обяд“ по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027.

Всички те ще получат услуги с по-добро качество и по-сигурна, бърза и навременна доставка на храна по домовете.

Чрез закупуването на автомобила се постига основната цел по проекта, а именно осигуряване на помощ и подкрепа, насочена към организиране на ежедневния живот на възрастните хора и лицата със специфични потребности, с оглед запазването им по-дълго време в тяхната обичайна домашна среда, както и ограничаване на социалната изолация и предотвратяване настаняването в институция.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram