Новият омбудсман на Ст.Загора: Ще бъда взискателна към всеки казус

Новият обществен посредник Надежда Чакърова-Николова встъпи официално в длъжност. Тя бе избрана на сесия на Общинския съвет в края на септември.

Ще се ръководя от принципите хуманност, справедливост, безпристрастност, обективност и независимост при решаването на всеки казус, за който бъда сезирана, обеща общественият посредник. „Ще положа усилия институцията да бъде надеждния гарант на спазване правата и интересите на гражданите, ще бъда взискателна във всеки един проблем, защото администрацията и управлението са право на всеки, но нейната дейност трябва изцяло да съдейства за спазване законните права и интереси на гражданите”, коментира още Чакърова.

Новият местен омбудсман прие поста от Павлина Делчева, която два мандата изпълняваше длъжността. Да бъде мъдра, смела, да има здрави нерви и никога да не губи чувствителност по отношение спазването на човешките права, пожела Делчева.

Надежда Чакърова-Николова е завършила ГПЧЕ „Ромен Ролан” в Стара Загора, има над 20 години професионален опит в различни области, свързани със специалността й във висшето образование -магистър по финанси в УНСС София. Към момента е председател на Зонта клуб Стара Загора.

Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram