Новият брой на сп. „Божествени искрици“ излезе от печат

Излезе от печат вторият за 2017 година брой на детско-юношеското списание „Божествени искрици“, издавано от Старозагорската митрополия. То е посветено на големия християнски празник Успение Богородично, който Православната църква отбелязва изключително вълнуващо година след година.

По традиция към читателите се обръща и Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан: „Пожелавам Ви щастливо детство и успешно усвояване на знанията в училище – светски и духовни! Пожелавам Ви никога дза не забравяте своя най-добър приятел – Божият Син. Пожелавам Ви да съхраните завинаги детската вяра, детската незлобивост у себе си, да съхраните чистотата на сърцата си, за да се превърнат те в храм на Бога.“

Редакционият екип на списанието – отец Йордан Карагеоргиев, Кина Златева, Полина Попова – Антонова, Илиана Димова, Зорница Иванова, е включил в него библейски уроци, стихотворения, молитви преди начало на учение и след него, откъс от книгата „Изповеди“ на Монахиня Валентина, както и различни илюстрации. За най-малките има кръстословица и картинки за оцветяване.

Гост на броя е г-жа Донка Могилкова, която преди 20 години е била учител по вероучение в неделното училище към храм „Въведение Богородично“. В панегирика за митрополит Панкратий тя разказва за спомените си от работата с блаженопочиналия владика.

С този брой на списанието започва и новата рубрика, която ще обяснява смисъла и значението на „Десетте божии заповеди“. В „Познаваме ли светците?“ е представен Свети преподобен Паисий Хилендарски, а за порасналите момчета и момичета е интервюто с отец Теодор Попминчев, свещенослужител в храм „Успение Богородично“, гр. Казанлък.

Списанието се разпространява безплатно.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram