Новини от вас: „Царя на интригите“ в казанлъшките Рози

„Страх ме е да кажа кой съм, защото повече няма да играя футбол в любимия ми клуб „Розова Долина“

За голямо съжаление на много хора и за радост на малко се случи и стана факт. Отборът на  ФК „Розова долина“ почти се разпадна.

Защо казвам за радост на малко?

Защото един от тези малкото се казва Радко Калайджиев! Така нареченият спортен директор, който започна отново работа във футболния клуб, след смяната на властта в управлението. Единственотo, което интересува бившата легенда е личното благо, а не отбора.

Какво имам предвид.

Първо започна със смяната на дългогодишния домакин Васил Христов. Не случайно започна от там, защото именно работата на домакина беше да организира футболните срещи.  Сега той иззе неговата функция, поради простата причина, че той дефакто няма какво да върши , освен разбира се да започне да плете интригите, коя от коя по-голяма.

Ще го кръстя „Царя на интригата“.

Така нареченият цар започна да влиза под кожата на управляващите много неусетно и стремглаво. В един момент той стана основният счетоводител на президента, и се стигаше в много ситуации, в които футболистите искат нещо, президента се съгласява, но идва царя и размътва водата. А за съжаление, когато той беше старши треньор, той искаше доста неща, доближаващи се до професионализма, и все мрънкаше, че все нямало било топки, било пособия, било витамини. След смяната на домакина се прицели в двете момчета от Карлово, започна да им прави проблеми за парите, за пътни и там успя и в крайна сметка те си тръгнаха.

След мача с Черно море при който, треньора Георгиев не пусна сина на спортният директор титуляр, вече целта стана друга, смяна на Старши треньора.

Mного примери мога да дам за това, как се съботираше отбор и треньор. Така се стигна до 10 юли 2017г., когато освободиха треньора Александър Георгиев.

Царя на интригата успя!!! Отвори си пътя да поеме контрола над всичко в отбора. Сега ще ви върна малко назад с едно негово интервю, за местна телевизия, цитирам:

„Уж всички знаят какво трябва да се прави, а тука с години наред нищо никой не е направил. Това е жалкото, а не трябва кой знае колко. Трябва нещо минимално. Все пак нашите футболисти чуват кой, къде, Кво, що получават, какво се прави как се прави. Казанлък не заслужава такова нещо. Условията в школата са плачевни, да не кажа трагични. Не трябва да не казваме нещата какви са. Това статукво в момента оттърва на много хора да бъде по този начин.“
Спирам с цитата.

Е всичко казано до момента от царя важи с пълна сила и до днес, с тази разлика, че момчетата на Александър Георгиев направиха страхотни успехи, на фона на не чак толкова перфектните условия, в които работеха.

Фактите сами говорят и хората се върнаха към стадион Севтополис.

Питайте царя какво е променил за времето, в което работи в клуба?

Школата ли оправи, като поиска по 200 лв от всяко дете за екипировка или терените са супер, кое?

Но за съжаление се случи, в момента отбора е съставен от 14 човека, от които трима вратари и трима  юноши.
И няма нито треньор, нито отбор. Но пък си има цар нали ? Здраве да е!

В крайна сметка докато се слагат президенти, за които, личната полза е над каузата на отбора, винаги ще се стига до тук!

Искам да вметна, че Г-н Мермеклиев е коректен и за пари не е излъгал един лев футболистите, но това е крайно недостатъчно. А когато има  и някой друг Цар тогава става плачевно за отбора , но все някога ще се оправим, но не и в този живот.

Написах това с много болка от случващото се.

За съжаление 80 % от отбора в момента споделят това мнение, но момчетата за по 200 или 300 лева колкото е сметката за ток и телефон и кабелна с интернет си мълчат, да не останат и без тях.

Осем футболиста напуснаха отбора. Това са Димитър Вакавлиев, Николай Цонков, Мартин Петров, Боян Нейчев, Григор Георгиев, Емил Рачев, Цветан Тодоров, Иван Цанков. Играчи с доказали се качества и играчи, които бяха в основата на най-доброто класиране на Розова Долина в последните години. 
 И пак се връщам на интервюто на Царя – „нашите момчета чуват къде какво правят и как“ … ееее г-н Калайджиев чуват да, отбори без амбиции като Карлово, Нова Загора, Ямбол, Раднево и други дават над 500 или 600 лева на футболисти дори и казанлъшки момчета взеха в отборите си. Защо ги взеха? Защото момчета искат да се развиват и доказват, но уви не получиха и малкото, което им се полага, а именно условия и нормално отношение.

Да ама царя си е на мястото и си взема заплатката и води стриктно счетоводството. От ей такива царе да ти се доповръща. Жалки мишки, подобия на хора, които цяла България знае що за стока са, и за това се опитват с цената на всичко да се докопат до президенти, без значение стари или нови, за да изпъкнат пак на местно ниво, защото на други места вече ги знаят що за царе са.

Зад мнението ми ще застанат 80 % от футболистите, които носеха и носят фланелката на розите. Жалко, много жалко за града ни, че не се намери един обединител и отборът на Розова долина да стане кауза както е Берое – кауза на град Стара Загора.

От футболистите със сърца

presstv.bg не носи отговорност за съдържанието на текста.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram