Николай Ибушев, водач на листата на Алтернативата на гражданите – Казанлък: „Различаваме се от всички останали кандидати – ние сме безпартийни и работим безвъзмездно в Общинския съвет“

Общинските съветници от местната формация създават Фондация „Алтернативата на гражданите ЗА Казанлък“, за да продължат да помагат на различни каузи в общината

„Алтернативата на гражданите – Казанлък се различава много от всички останали листи за общински съветници в общината – ние сме безпартийни и работим безвъзмездно в Общински съвет, като със средствата от заплати подпомагаме много инициативи в общината. Това е наша кауза“, заяви водачът на листата за общински съветници на Алтернативата на гражданите – Казанлък Николай Ибушев на среща с представители на бизнеса. 

Представители на над 30 компании и предприятия от общината от различни браншове, които осигуряват работа на повече от 10 000 души, разговаряха с кандидатите за общински съветници от местната непартийна коалиция за приоритетите им в следващия мандат на Общинския съвет. Както е известно Алтернативата на гражданите – Казанлък излъчва кандидати само за общински съветници, като се стреми да наложи дух на експертност, диалогичност и ефективност в работата на местния законодателен орган. „В Общинския съвет се взимат решенията, които се изпълняват от кметското ръководство“, коментира Николай Ибушев.

Николай Ибушев припомни на присъстващите историята на създаването на местната непартийна формация през 2008 г. “Преди 15 години една група от можещи, почтени и доказали себе си хора решихме да се опитаме да променим стила на работа в Общинския съвет, който тогава беше блокиран от партийни боричкания“, каза той. От тогава насам „Алтернативата на гражданите“, преди това „Експерти за Казанлък“, е част от състава на Общинския съвет, а подкрепата за тях расте. През 2008 г. Експерти за Казанлък спечели 3 общински мандата, а в последния мандат групата на Алтернативата на гражданите беше трета по численост група с 8 общински съветника, между които и двама председатели на постоянни комисии.

На срещата с представители на бизнеса беше обявено и създаването на Фондация „Алтернативата на гражданите ЗА Казанлък“. Учредители на фондацията са Николай Ибушев и досегашните общински съветници от Алтернативата – Янко Запрянов, Добрин Драгнев, Цветан Шиков, Пламен Стайков, Красимира Харизанова, Владимир Чучумишев и Мариета Пепелешкова.

Фондацията се създава за обществено полезна дейност, като подпомагане на учебни заведения и болнични заведения, храмове, читалища, спортни клубове, пенсионерски клубове и клубове по интереси. „Алтернативата на гражданите ЗА Казанлък“ ще учредява стипендии за обучение на даровити деца и деца от социално слаби семейства, ще подпомага изграждането и поддръжката на културни и исторически паметници, както и участието на спортисти в национални и международни състезания. 

Общинските съветници от Алтернативата на гражданите – Казанлък, а преди това Експерти за Казанлък работят безвъзмездно в Общинския съвет и даряват средствата си от заплати за различни каузи в общината. Едни от най-големите им дарения през последните 15 години са за МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, за реновирането на сградата на Техническия колеж в Казанлък, изграждането на Войнишки паметник в с. Ясеново, църквата „Св. Пророк Илия“ в Казанлък, обновяването на здравната служба и Часовниковата кула в Енина и др. Съветниците от Алтернативата на гражданите – Казанлък са и сред дарителите за униформи за ученическия гвардейски отряд на ПГ „Иван Хаджиенов“, женския волейболен отбор „Казанлък волей“, други талантливи казанлъшки спортисти, библиотеки и читалища, чествания на празници в малките населени места в община Казанлък. Този четвъртък ще бъде официално открито и дарението на общинските съветници от Алтернативата на гражданите – Казанлък в Овощник, където с над 15 000 лв. е обновена детска площадка и пространството около чешмата в центъра на селото.

За Алтернативата на гражданите – Казанлък можете да гласувате с номер 69 за общински съветници

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram