Не сме безразлични!

Така е озаглавена масова инициатива, събитие на 10 януари, оповестено в социалната мрежа, което цели да събере повече помощи и подаръци за животните в Общинския приют в Казанлък. Призовават се доброволци и загрижени граждани да се отзоват в неделния ден, от 9:15 ч. пред приюта. Всеки, ангажиран с каузата, може да остави храна – консерви, нещо сготвено (съобразено с кучешките стомахчета, без никакви подправки), кренвирши, саламчета, гранули, кучешки бисквитки, кой каквото може.

Целта е не само да бъдат нахранени животинките, но и да се обсъдят проблемите в приюта и да се подходи към тяхното решение. Спешно започва събиране на средства за ремонти. Намеренията са да бъдат циментирани наполовина дворчетата, а останалото насипано с чакъл, да се направят стабилни навеси, а къщичките да се преместят под тях. В плановете на организаторите на събитието е осигуряването на „още хранилки от слама, за да е топло през зимата за четириногите питомци на приюта в Казанлък“.

В поканата за срещата идната неделя се посочва и че „този ремонт е основен и задължителен, за да живеят в едни по-добри условия милите кученца. Няма да е никак евтино, така че молим всеки да се включи с колкото помощ може. Нека в Неделя направим първата крачка към едно по-добро бъдеще за тези невинни, нещастни душички. Тогава ще можем да обсъдим всичко и с вас, всеки ще може да зададе въпросите, които го вълнуват и да изкаже предложенията си също. Промяната е в нашите ръце!“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram