Възмездието дойде! Не се отказвайте, подавайте жалби и сигнали!

С този призив председателят на неправителствената фондация Animal Нope Bulgarian-Kazanlak Ивелина Недкова приветства съдебното решение за осъждането на 8 месеца затвор на мъжа от Мъглиж, който стана известен с проявите си на проявена жестокост към куче, което малтретира и дори записва на видео, споделено в социалната мрежа. С публикация Недкова припомня както се стига до първата ефективна присъда за насилие върху животни.

„ПОБЕДА ЗА ВСИЧКИ ЗАЩИТНИЦИ НА ЖИВОТНИТЕ! ПЪРВИЯТ ЕФЕКТИВНО ОСЪДЕН!

Всичко започна 2019 г. когато Ангелин публикува клип с насилие върху куче. Много хора бяха възмутени и сигнализираха както нас, така и на прокуратурата.

Аз като председател на фондация Animal Нope Bulgarian-Kazanlak също подадох жалба. На следващия ден полицията започна издирване на въпросния и той беше заловен. При самопризнанията си казва, че кучето се намира у тях. Две патрулки и нашата кола тръгнахме към махалата в гр. Мъглиж. Всичко стана за секунди. Пуснаха Ангелин той отиде до едно бебе вързано със синджир, отвърза го и ми го тикна в ръцете. През това време тумби от роми прииждаха. Тръгнахме и едва във ветеринарния кабинет разгледахме уплашеното момче. Веднага сигнализирах в полицията, че кучето най вероятно не е същото,но…нямаше как да го върна обратно в махалата щеше да бъде разкъсано веднага. Така или иначе в процеса на делото щеше да бъде назначена експертиза. На следващата седмица получих сигнал от момиче, че малтретираното куче си е още в двора на кооперацията. За жалост тя не пожела да подаде сигнал в полицията. Отново отидох в районното и Христо Петров началник на полицията в гр. Казанлък веднага осигури патрул, с който отидохме на място. Там работниците разказаха страшни неща за Ангелин, но за голямо съжаление никой не пожела да свидетелства. Иззехме и второто куче.

И двамата настанихме при нас, като изрично писах до прокуратурата,че държа кучетата да бъдат присъдени на мен след приключване на процеса. Започна се едно дълго чакане за образуване на дело. Дойде и експерт. След приключване на делото Ангелин беше осъден на 8 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и „Обществено порицание“ така наречената пробация за три години. Тогава всички възроптахме и протестирахме,но всъщност адвокатът ни каза,че това е една добра присъда и рано или късно той ще наруши пробацията и ще влезе в затвора.

Междувременно двете кучета бяха присъдени на Animal Нope Bulgarian-Kazanlak и ние намерихме прекрасни домове на Ина и Маугли. И днес 2021 г възмездието дойде!!! Имаме първият ефективно осъден за насилие върху животни!!!! Благодаря на всички хора, които подадоха жалби, на полицията,на прокуратурата, на експерта и на нашите приятели от Thierhilfe süden Austria, които помогнаха на двете прекрасни същества да имат истински дом. Всичко е доведено до край! Дано за в бъдеще да има повече осъдени за престъпления срещу животни! Не се отказвайте и подавайте жалби и сигнали!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram