Незрящите в Казанлък: Една ръка, подадена към хора без светлина е нещо свято

Младите социалисти с акция „Коледни светлини”

Коледни изненади за казанлъшката структура на Съюза на слепите направиха членовете  на Младежкото обединение  в БСП-Казанлък.  Изненадите бяха  част от доброволческа акция „Коледни светлини”, реализирана от младите социалисти и приятели. Активистите  присъстваха на коледно-новогодишното тържество на незрящите  хора в Казанлък.

„Да са светли празниците ви, светлината не е тази, която виждаме с очите си, а тази която носим с дущите си”, приветства празнуващите  младежкият лидер Мария Бресковска и поднесе коледния дар от името на участниците в инициативата. Тя обяви че с коледния подарък обявяват съвместни инициативи между Младежкото обединение и казанлъшката структура на Съюза на слепите.

„Една ръка, подадена към хора без светлина е нещо свято. Пожелавам ви здраве, дръзновение, дни изпълнени с радост и щастие. Нека връзката, която поставяме днес да продължи ползотворно. Благодарим за човечността”, развълнувана благодари  председателката на Съюза Донка Карагитлиева. В акцията по набиране на средствата за осъществяване на инициативите на Младежкото обединение се включиха над 40 млади социалисти. Тя беше подкрепена от общинските съветници и от казанлъшкия депутат  Донка Симеонова.

Областен съвет на  БСП – Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram