Недка Рашева (ГЕРБ): Инвестицията в образованието е дългосрочна и най-сигурна

„Инвестицията в образованието е дългосрочна и най-сигурна. Дайте ни възможност да превърнем всички детски градини и ясли в Община Казанлък в дворци за нашите деца”,

заяви кандидатът за общински съветник от ГЕРБ в града на розите Недка Рашева, която е и директор на ОДЗ „Еделвайс”. Рашева се ангажира да работи всеотдайно за продължаване политиката за подобряване на материалната базаобновяване на сградния фонд на детските градини и осигуряване на по-добри условия за възпитание и обучение на децата на Казанлък. 

„Децата на Казанлък са моето минало, настояще и бъдеще –  те са моята съдба. Щастлива съм, че като общински съветник в мандат 2011-2015 г, заедно с колегите от групата на ПП ГЕРБ подкрепяхме Кмета на Община Казанлък, благодарение на което реализирахме реформи в детските заведения, които заработиха по-ефективно, при по-голям контрол и качество на предоставяната услуга. През изминалите 4 годинибяха извършени цялостни ремонти, реконструкция и прилагане на мерки за енергийна ефективност в 5 детски градини и 2 детски ясли в гр. Казанлък. Бяха инвестирани 6 634 130 лв. – нещо, което не се случвало от седемдесетте години на миналия век до началото на мандата ни”, категорична е Недка Рашева.

Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ припомни, че вече е изпълнена една от целите в Програмата за управление на община Казанлък 2011-2015г.  – да се въведе използването на Кухня – майка за приготвяне и доставка на храна по детските заведения. Вложените средства са в размер 643 350 лв., от които 343 000 лв. от бюджета на Община Казанлък. Кухнята майка е от изключително важно значение за деца и техните родители. Детска млечна кухня осигурява качествена храна на децата от 10 месечна възраст, а Кухнята майка – за децата, посещаващи детски ясли и детски градини. Ежедневно Детска млечна кухня и Кухнята майка осигуряват на близо 3000 деца от Казанлък и останалите 19 населени места в общината качествена и питателна храна, съобразена с потребностите на растящия детски организъм, а на родителите спестява ресурс и време.

Гласувайте с бюлетина № 19 за ГЕРБ, за кмет на Община Казанлък, за общински съветници и за кметове на населени места!

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram