На 15 септември Народното събрание трябва да бъде разпуснато

В този си състав Народното събрание месеци наред показваше, че на депутатите им е липсвала предизборната кампания и че се готвят за нея. Това заяви конституционалистът доц. Наталия Киселова, която е родом от Казанлък в сутрешния блок на БНТ.

Според нея народните представители са пропуснали много възможности да се разберат и да работят, а са имали достатъчно шансове да отстъпят и да заровят томахавките. Тя е възмутена, че вместо депутатите да концертират усилия в законодателството, дори е нямало сформирани комисии, където законопроектите да бъдат обсъдени и разгледани. Законопроектите за реформа в специализираното правосъдие няма да има време да бъдат разгледани поради законовите срокове.

В последните часове и дни народните представители да казват, че не им стигнал един ден, – това на Киселова прилича на поведението на студентите, на които им се пада въпрос и те казват, че ако имали още един ден, са щели да научат и него.

Според нея явяването на трета ликвидация/трети избори трябва да отвори очите на избирателите кой какво свърши в парламента. Представете си в сряда в парламента каква предизборна кампания ще се лее, това не е нормално и не се прави така, посочи тя.

По отношение на законовите срокове за разпускането на Народното събрание, доц. Киселова уточни, че дали президентът ще разпусне Народното събрание, считано от сряда или във вторник, считано от четвъртък са детайли. Може да се играе с единия ден, но според мен е необходимо на 15 септември Народното събрание да бъде разпуснато, очаква доц. Киселова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram