На празника на Стара Загора президент и кмет се обявиха срещу агресията по пътищата и призоваха за повече толерантност в обществото

Президентът Румен Радев е в Стара Загора по случай празника на града. Той присъства на отслужения от митрополит Киприан молебен в катедралния храм „Св. Николай“, след което взе участие в ритуала по издигането на националния флаг пред сградата на Община Стара Загора. В своите речи пред жителите и гостите на града държавният глава и кметът отново засегнаха трагичните събития от последните дни и призоваха за повече отговорност и по-малко агресия.

В своята реч президентът Румен Радев отново припомни, че здравето на нашите деца и неговото опазване е най-важно.

„Макар събитията от последната седмица в Стара Загора да хвърлят сянка върху днешния празник, те ни напомнят, че можем да се справяме с проблемите и с негативните тенденции в нашето общество само когато солидарността и съзиданието стоят над агресията, безотговорността и бездействието. Тези събития ни напомнят, че човешкият живот и здравето на нашите деца са най-висша ценност. Ние трябва да бъдем безкомпромисни и единни в тяхното опазване“, каза президентът Радев .

Държавният глава поздрави кмета на Стара Загора Живко Тодоров и неговия екип за решителността да се справят с негативните явления като подчерта, че можем да бъдем успешно и проспериращо общество, когато то се гради върху отговорността на всеки един от нас. 

В своето слово градоначалникът Живко Тодоров също призова за спазване на правилата, за по-малко агресия по пътищата и повече толерантност: 

„Всяка държава и всеки европейски град имат своите правила, които всеки трябва да спазва Само върховенството на закона може да гарантира, че няма да бъдат нарушени правата на другите хора. Днес ние нямаме външни врагове, няма кой да ни напада, но най-големият враг е сред нас, в обществото. Това е агресията, агресията по пътищата и грубото погазване на закона, липсата на толерантност и уважение“.

Кметът Живко Тодоров призова старозагорци да бъдат достойни наследници на предците си и да градят общество, което пази морала и ценностите си.       

Радио Стара Загора

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram