Наш депутат подхваща Бойко, Бисеров и Петното

Старозагорският депутат от „Коалиция за България“ Атанас Пъдев бе избран вчера за член на временната анкетна комисия, която ще нищи видни политици. Сред тях са Христо Бисеров, Бойко Борисов, както и станалият скандално известен Бисер Миланов – Петното, понастоящем пребиваващ зад решетките. Комисията ще трябва да установи всички факти и обстоятелства, които доведоха до внезапното и шокиращо оттегляне от всички постове в Народното събрание и ДПС на Бисеров. Тя ще трябва да разбере имало ли е изтичане на информация от българските служби за сигурност към т.нар. „Боянски сараи“ на Доган. Депутатите, които представляват всички партии в 42-рото Народно събрание, ще се занимаят и с любопитния въпрос срещали ли са се Борисов и Петното, както и с изясняването на други подробности и последствията от тях.

Временната анкетна комисия ще работи 3 месеца, съставена е от общо 12 парламентаристи, а неин председател е Сияна Фудулова от „Коалиция за България“.

„Мисля, че няма начин комисията да не свърши своята работа, в нея има равнопоставеност на всички парламентарни групи, тъй че няма как някой да опита да прикрие нещо от колегите си“, прецени вчера Атанас Пъдев. „Каквото зависи от нас, ще бъде свършено. Това, което нас ни интересува, а и всички народни представители в случая, ще бъде изяснено без съмнение“, оптимистично прецени той. До края на седмицата се очаква Фудулова да свика първото заседание на временната комисия, а от следващата седмица тя вече ще работи по конкретните теми./Старозагорски новини

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram