Натоварени участъци в кв. „Изток“, около фирма „Кремона“, КАТ и завод „Арсенал“ се чистят приоритетно, заявиха от Общината

По информация на Община Казанлък, втори ден екипи от Община Казанлък продължават опесъчаването и почистването на  натрупалия сняг на територията на Общината. Почистени са главните улици в града, както и пътната мрежа между населените места към Община Казанлък. Опесъчени и почистени са всички маршрути на автобуси, които изпълняват градски и междуградски превози.

65 души са мобилизирани за почистването на снега около обществените места и сгради в града: училища, детски градини, ясли, медицински заведения, спирки на градския транспорт, пожарна и др.

С оглед на натовареното движение по пътните артерии в кв. „Изток“, около фирма „Кремона“, КАТ и завод „Арсенал“,  там снегът се почиства регулярно. Близо 200 тона пясък и сол са положени от началото на акцията по снегопочистване. Към момента в нея са мобилизирани четири снегопочистващи машини с гребла и четири машини за опесъчаване.

През деня работата на снегопочистващата техника ще бъде насочена към по-малките улици в града и тези от второстепенната пътна мрежа.

Пресцентър Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram