Насърчават на работодателите, наемащи безработни младежи с увреждания

Дирекция “Бюро по труда” в Казанлък съобщава на работодателите от общините Казанлък, Мъглиж, Павел баня, Гурково и Николаево, че разполага с финансови средства за сключване на договори за ползване на програми и насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта през май 2022 година.

Ще бъдат въведени мерки за насърчаване на работодателите, които разкриват работни места и наемат безработни младежи до 29-годишна възраст с трайно увреждане, включително потребители на социални или интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа, завършили образованието си. Средствата, предвидени за насърчаване на заетостта на тези лица, са в размер на 4 636 лева.

За подпомагане на дуалната форма на обучение в района са предвидени 5671 лева.

Свободните средства по Национална програма за заетост и обучение на хора с трайни увреждания са 5652 лева, а по Национална програма „Помощ за пенсиониране“ – 10 572 лева.

За обучение на безработни лица по заявка на работодател са предвидени 2550 лева, а на заети лица от микро или малки предприятия – малко над 835 лева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram