Напролет идват новите доброволци

Казанлъшката 17-годишна организация „МЦР-Взаимопомощ“ печели за пореден път проект по програма „Еразъм+” с наименование „Заеми се, наеми се.”, който ще се осъществи през месец май 2022 г. за обучение на младежки работници с общо 30 участници.

Интегрирането на младите хора на пазара на труда може да се повлияе благотворно от включването им в повече и по-интензивни обществени дейности, което ще мотивира участие и на други техни връстници, развивайки пълния им потенциал. Но за да могат младежките работници ефективно да допринасят за резултатите и образователните успехи на младите, първо самите те трябва да бъдат обучени правилно и пълноценно, за да се справим с предизвикателствата по време и след пандемията.

Предстои обучителен курс за младежи, идващи от 9 организации с нестопанска цел – Швеция, Гърция, Румъния, Полша, Испания, Чехия, Португалия, България и Северна Македония, които споделят един и същ проблем: ниско ниво на компетентност при използването на неформални методи на техните младежки работници, особено когато става въпрос за преход от образувание към заетост на младите хора с „по-малко възможности”. Тук те могат да развият своите компетенции, за да подобрят работата си в своите местни общности и неправителствени организации.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram