Найденов: Няма данни от „Змейово“ да се замърсява Стара Загора

Уважавам правото на хората да имат инициатива, отнасям се с респект към проведения референдум в Стара Загора, но няма категорични данни, че „Змейово“ замърсява града.

Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов и подчерта, че трябва да бъде направено всичко възможно от страна на държавата да бъде открит източникът на обгазяванията в района, предаде кореспондентът на БГНЕС от Стара Загора.

До този момент аз не съм видял нито едно доказателство, че източникът на замърсяване на Стара Загора е полигонът „Змейово“ или че източникът на замърсяването са дейностите, които се извършват на територията на полигона, продължи военният министър. Следователно, след като няма доказателства, че източникът на замърсяване е полигонът, не виждам основание да се търси причината само и единствено в полигона, а от там не виждам и причина да се отива на вариант за закриване, подчерта Найденов.

Ангел Найденов участва в церемонията по изпращането на поредния български контингент в Международните сили за сигурност в Афганистан. /БГНЕС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram