Над 40 учредиха „Продължаваме промяната“ в Старозагорско

Не бих дарил своя заплата по призива на премиера за износ на оръжие, но бих дарил лаптопи, таблети и средства за учебници на деца – украинчета и българчета, и вече го правя“, заяви народният представител Атанас Михнев

„Продължаваме промяната“ не е партия, не е движение, не са приказки, ние сме действие.
Хората от структурата на „Продължаваме промяната“ са активните граждани, които искат да направят нещо за Стара Загора. Не целим партийна структура, а хората да изпълняват своите идеи. Работим с непартийни личности. Намираме нашия облик като партия около каузи, идеи, а не около структури, йерархия и т.н. Това заяви на пресконференция Атанас Михнев, народен представител от „Продължаваме промяната“ от Старозагорски регион. На срещата с медии той направи отчет за досегашната си работа като депутат, съобщи какви ще бъдат предстоящите действия на партията в региона, коментира актуални политически теми.

Регистрирахме партия „Продължаваме промяната“ преди 2 седмици. Партията изисква хора, които да работят за нейната кауза, а не да бъдат обвързани в някакви термини. В момента имаме Национален съвет от 67 души, Изпълнителен съвет от над 10 души, и двама съпредседатели. От Стара Загора в Националния съвет сме трима народни представители – Радослав Рибарски, Радослав Василев и аз. Съмишленици и симпатизанти имаме във всички общини. От всички общини от областта имаше и основатели на „Продължаваме промяната“ – над 40 старозагорци, от близо 600 делегати, т.е. хората от нашия регион са една от най-големите групи сред учредителите, допълни Михнев.

Тази седмица в парламента ни предстои гласуване относно предоставяне на военна помощ за Украйна. Видя се, че по темета вече има консенсус в обществото – държавата да предостави военно-техническа помощ, или поне такъв е консенсусът на държавно представените партии. Разбира се, всеки ще гласува по съвест. Не очаквам 100% от представителите на
„Продължаваме промяната“ да подкрепят решението, но очаквам то да бъде прието в
пленарна зала, коментира народният представител.

Не бих дарил своя заплата по призива на премиера за износ на оръжие, но бих дарил лаптопи, таблети и средства за учебници на деца – украинчета и българчета. И вече го правя. Един таблет вече бе дарен на украинско дете. Тогава ми се обади един професор от Техническия университет, който отправи предизвикателство – каквото се дари на украински деца, да се дари и на български. Затова този месец ще даря 2 лаптопа. Вярвам, че военните нужди на Украйна така или иначе ще бъдат посрещнати, тъй като цяла Европа се обедини за това. И призовавам, който може, да дари за украинските бежанци у нас, допълни още Атанас Михнев.

За Стара Загора работим по няколко конкретни теми. Първата е за разширяване на пътя към АМ „Тракия“. Ще направим всичко възможно това да стане тази година, но поради изтекли разрешителни, сигурно ще се случи през следващата година. Бързо постигнахме и пребоядисването на жп гарата, отново с помощта на активни граждани. Това е моделът ни на работа. Направих и 4 задгранични пътувания, за да се срещна с инвеститори. Поискахме от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ да бъде изграден жп надлез в Чирпан, а от Министерството на отбраната – да се прехвърли старото поделение на Община Чирпан, за да се направи там технологичен парк. И в Стара Загора търсим място за това, информира за свършеното за региона Атанас Михнев.
В близък план ни предстои да проведем тематични срещи в града и в региона – първо с учителите, след това с хората, които се грижат за градското развитие. Вървят постоянно и разговори с инвеститори. Както знаете, турски инвеститор дойде да се запознае с терена на Летище Стара Загора, неговото намерение е да направи завод за производство на дронове. Предстоят срещи в Министерството на икономиката. Има и други планове. Водил съм разговори с индийски инвеститори, с турски и американски, както и с предприемачи от скандинавски страни, от Германия. Надявам се скоро голяма американска IT компания да отвори свой офис в Стара Загора. Моята амбициозна цел, която си поставих в началото на мандата – 1000 работни места, е постижима. Да, ситуацията е трудна, но ние ще се справим с кризите, въпросът е да надградим. Единственият реален път за развитие на нашата област и за вдигане на доходите на хората е икономика, икономика, икономика. Това е моят приоритет, категоричен е Атанас Михнев.

Комплексът „Марица изток“, разбира се, е най-важната тема за нас. Запазваме комплекса, няма да се съкращават мощности, няма да се спира през 2025 г.-2026 г., ще работи. Ще работи поради няколко причини. Първо в плана за възстановяване и устойчивост сме заложили пари за нови технологии, които ще позволят производството да продължи със същите обеми, но с по-малко замърсяване. Второ – заради завода за батерии, и трето – заради нашата политическа воля. И от „Продължаваме промяната“, и от „Има такъв народ“, работим активно в сектор енергетика. Ние сме тук, за да договорим бъдеще за „Марица изток“. Енергията, която се произвежда в комплекса, е безалтернативна. Комплексът „Марица изток“ е енергийното сърце на България и в основата на националната ни независимост, допълни Михнев.
Относно предстоящите през 2023 година местни избори, той е категоричен, че подготовката за тях започва в първия ден от създаването на всяка партия, която се появява като политическа сила. За местните избори се подготвяме като създаваме решения на проблеми, създаваме консенсусни групи в обществото, които работят по тези проблеми. Не искаме да имаме тесни партийци, а да работим с хора експерти от гражданския сектор. Лицата на промяната ще са всички, които са готови да се променят, готови да променят града, в който живеят, готови да променят България. В този смисъл лицата сме всички ние, каза Атанас Михнев.

Относно възможността за възникване на сътресения в управляващата коалиция, той заяви: „Нашата крайна цел е да променим България. За да стане това, на власт трябва да е правителство, което работи, което слуша хората и което не краде. Имаме се за такова правителство. Ще бъде жалко, ако БСП го напусне, и да не успеем да изпълним мисията си. Надявам се, това да не стане“.

Работата на президента е да бъде коректив на правителството. Аз считам, че общата визия за България – да имаме богата и успяла държава, в която не се краде, в която всеки трудещ се получава заслужено възнаграждение, не се е променила. Има критики, нормално е, коментира Атанас Михнев за изказванията на президента Румен Радев от последните дни.

Относно появата на две нови политически формации – тази на Стефан Янев и Мая Маналова, народният представител от „Продължаваме промяната“, уточни, че те уважават всяка формация, която изразява мнението на хората. Ще се радваме да работим с по-конструктивни хора в бъдеще в Народното събрание. И нямаме притеснения за отлив на наши симпатизанти. Не сме сформирали твърдо ядро, всеки човек, който иска да живее по-добре е наш избирател. Всички, които искат една нормална държава, сме от една партия, допълни Атанас Михнев.

NBP.bg,

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram