Надежда Захариева: Невежеството е национална заплаха.

Няколкогодишна кореспонденция между двама обитатели на Дома за възрастни хора №1 в Казанлък свързва беловласите хора и Надежда Захариева. Всички битуващи в пансиона дружно решили, че искат да прекарат Деня на християнското семейство заедно с поетесата, поканили я, а тя веднага се отзовала, разказа директорът на дома Анна Кърпачева.

Вълшебни моменти подари на домакините си сладкодумната Надежда Захариева, беседата с пенсионерите премина в непринуден и топъл тон. Захариева прочете едни от най-популярните си стихотворения, превърнати в песенни хитове и изпяти от Лили Иванова, група „Сигнал” и Хайгашот  Агасян.

„Неграмотността и невежеството е национална заплаха!”, с болка призна Захариева пред публиката. Дори и  1% от държавния бюджет, ако се заделя за култура, ще започнем ново Възраждане, сподели тя.

Уханен розов цвят получи Надежда Захариева от възрастните хора, а на тях тя подари свои книги с автограф за библиотеката на Дом №1. Поетесата пожела на всички да вярват в безусловната любов и прошката.

По ирония на съдбата точно двамата нейни приятели, с които бившият зам.министър на културата Захариева си е писала толкова дълго писма, не успяха да присъстват на срещата-разговор и импровизиран рецитал. И на двамата, за съжаление, спешно се наложило да влязат в болница, сподели за Пресс тв Анна Кърпачева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram